musiklinjen

musik

I Musikhuset er et band ved at øve et gammelt Green Day nummer. I Musik 1 bliver der arbejdet med elektronisk musik, mens der i Musik 2 og 3 er gang i akustiske fortolkninger af kendte numre. Dagen efter er et andet band i gang med at indspille i vores lækre studie. Der er altid gang i øvelokalerne og mange af de bands der bliver dannet vender tilbage år senere for at spille koncert for vores nye elever.

Uanset om du er til rap/hiphop, pop/rock, blues/jazz, funk/soul eller noget helt fjerde, vil du møde andre med samme interesser. Din kreativitet bliver udfordret når du skal komponere egne sange, og din spilleglæde vil blomstre, når du står på scenen til den store musik- og teaterforestilling med over 1000 besøgende.

Du vil lære om de musikalske grundprincipper, både teoretisk og praktisk. Vi arbejder meget med ERT (Elementær Rytmisk Træning) for at koordinere vores stemme, krop og rytme. Vi gennemfører et rotationsforløb, hvor du prøver kræfter med trommer, percussion, bas, guitar, klaver og sampling. 

Som en naturlig og vigtig del af musikundervsiningen kommer du også til at synge i kor. Her udvikler du din stemme og dit gehør sammen med de andre på musiklinjen. I vil komme til at synge flerstemmigt i forskellige genrer og optræde ved diverse koncerter og arrangementer

I efteråret tager vi en uge til København, hvor vi spiller koncerter og bliver inspireret af andre fantastiske musikere.

Musiklærere

anne meyer ikon 102mikkel bonde ikon 102stephan theede ikon 102
  Anne Meyer             Mikkel W. Bonde      Stephan Theede 


 

Søndag, 22 maj 2016 12:18

Hør Musiklinjens egne numre

Musiklinjen på Brøruphus Efterskole har i foråret 2016 skrevet og indspillet fire sange. De er indspillet i skolens eget lækre studie
Lørdag, 14 maj 2016 20:47

Musik- og Kunstcafe 2016

 MG 9357 batch03

Musiklinjen har skrevet fire fede numre som de har indspillet i vores musikstudie. Oplev eleverne optræde med numrene live. Derudover optræder de med nogle af de bedste covernumre fra Musiklinjen 15/16.

Kunstlinjen har fernisering på deres afgangsprojekt. Udstillingen hedder “Afgang 16” og eleverne har udsmykket skolen med deres unikke og inspirerende værker.

Program 

kl. 15.00 - 16.00

Kunstlinjen præsenterer udstillingen  A F G A N G 1 6

Kl. 16.00 - 18.00

Musiklinjen optræder med egne numre samt covernumre

Fredag, 26 februar 2016 08:28

Minor Major Miracles

minor

En blues-jam på Brøruphus Efterskole udviklede sig til et venskab og et professionelt samarbejde om musikken.

I 1998 mødte Anders Sofus og Michael hinanden i et øvelokale på Brøruphus Efterskole. Det blev til endnu et eksempel på, hvordan efterskole skaber venskaber, der varer for resten af livet. 18 år senere vender de to kammerater tilbage til Brøruphus. Denne gang er det ikke blues-jam eller 10-klasse opgave om Salsa, der bringer dem sammen, men derimod bandet Major Minor Miracles, der er ude med første single ’Keep On Fighting’.

”Efter at jeg havde taget mit kørekort til musiklokalet og ingen endnu vidste, at jeg spillede musik, blev Kashmirs’ The Good Life og Jeff Buckley baggrundsmusikken i mine lektie-timer, og den inspirerede mig til at lave musik og finde sammen med andre, der ville det samme. Musik blev en interesse og en søgen frem for blot at være en hobby.” Således beskriver Anders Sofus sine første oplevelser med musikken på Brøruphus Efterskole. Men sangskrivningen blev hurtigt til mere end blot en interesse for Anders Sofus, og med to sange i efterskolens årlige musical gik det op for ham, at det var i kompositionen og musikproduktionen hans styrker lå.

Det er denne søgen i musikken, som stadigvæk driver Anders Sofus, når han i dag skriver musik. Nu hedder projektet Major Minor Miracles, og han og Michael har igen fundet sammen ligesom de gjorde det i efterskolens øvelokaler. Stilen har ændret sig en smule siden de jammede rundt i en A-blues, og Major Minor Miracles’ musikalske univers bevæger sig nu inden for den elektroniske pop/rock-genre med inspiration fra kunstnere og bands som bl.a. Depeche Mode, New Order, Pet Shop Boys og Andrew Belle.

Major Minor Miracles udsendte 1. februar 2016 deres debut-single og musikvideo til nummeret ’Keep On Fighting’, og bandet er dermed klar til at træde ud af øvelokalet og arbejde videre på at gøre sig bemærket på den danske musikscene. ’Keep On Fighting’ er indspillet i efteråret 2015, og Major Minor Miracles har i denne forbindelse arbejdet sammen med musikproduceren Niklas Frost Iversen, der i 2009 vandt Karrierekanonen med bandet The Olympics.

Major Minor Miracles består af: Anders Sofus Melchiorsen (vokal), Andreas Riis Mandrup (Keyboards og synthesizer), Jens Lunde (Synth bas), Kristian Regel (trommer) og Michael Mortensen (guitar).

Tirsdag, 19 januar 2016 10:41

Musiktræf 2016

Musiktræf 25

Musiktræf 2016 er i fuld gang. Siden i går eftermiddag har eleverne fra Brøruphus været i gang med at forberede dagen, så alle får en uforglemmelig musikalsk oplevelse. I morges kl 07.00 mødte lyd og lysmanden ind og sammen med de morgenfriske elever fra Musiklinjen, gik de i gang med at stille det store lyd og lysanlæg op.

Kl 13.00 gik det løs og med Samuel og Nanna som de dejlige værter, er der siden blevet spillet de ene lækre nummer efter det andet. Første band på scenen var Musiklinjen fra Brøruphus, der fik fantastisk opbakning fra resten af eleverne samt musikelever fra Flemming, Vestbirk, Vesterlund, Midtjysk, Balle og Elbæk efterskoler.

Astrid Løwe har taget nogle dejlige billeder fra dagen. Se dem her

Onsdag, 04 november 2015 22:18

Første cafeaften

Cafeaften

Den første cafeaften er slut og hvilken fest. Det var virkelig imponerende at opleve, hvor meget der er blevet arbejdet for at kunne levere musk af høj klasse. Fra den fineste ballade til den tunge rock og alt derimellem.

Linjefaget startede med fire nye numre med både fra Chris Connell og James Bond til gammel soul med Marvin Gaye og Rollin’ Stones. Derefter fortsatte vi med fritidsbands. Ingrid på ukulele, Pape på flygel for bare at nævne to.

Musikhuset var i aften fyldt helt op med glade forældre, søskende, elever og nogle meget tilfredse musklærere :-)

Se alle billederne her

Onsdag, 28 oktober 2015 14:31

Musiklinjen i København 2015

Linjetur København

Musikkonservatoriet, jazzkoncert, teaterkoncert, Kastanievejens Efterskole, optræde på Strøget, shoppe, spise lækker mad og meget, meget mere. 

cecilieAf Cecilie Vaming Madsen
I linjeugen op til efterårsferien var Musiklinjen i København. Det var en fantastisk tur fyldt med spændende og udfordrende oplevelser. Helt særligt var besøget på Det Rytmiske Musikkonservatorium, hvor vi fik undervisning af tre kandidatstuderende. Vi fik et unikt indblik i hverdagen der hvor Danmarks ypperste musikere bliver uddannet, og det var inspirerende at opleve, hvor forskelligt deres tilgang til musik er. Én underviste os I at optage lyde og derefter lade sig inspirere til selv at lave musik, en anden fik os til at lave musik på små maskiner, en lavede det sejeste body-percussion og så var der selvfølgelig lidt mere almindeligt sammenspil. Det var en stor oplevelse.

Om onsdagen optrådte vi alle på Strøget med akustiske udgaver af de numre, vi har arbejdet med. Det var en grænseoverskridende oplevelse at stå og spille foran helt fremmede mennesker og forsøge at få dem til at stoppe op og lytte til musikken - men det var samtidig også meget lærerigt og vanvittig sjovt. 

Da vi forlod København fredag den 9. oktober var vi alle trætte, men samtidig glade og meget positive over alle de indtryk og oplevelser vi fik i løbet af fem helt særlige dage.

Hele ugen havde Marie Biehl sit videokamera med, og hun har klippet denne lækre video sammen, der viser rigtig mange af de gode øjeblikke. 

Se alle billederne fra ugen her

Fredag, 29 maj 2015 08:47

Musik, fest og lækker trompet

Brøruphus Efterskole Braskovgard 2015 2

En af årets store musikalske oplevelser er musikfestivalen på Bråskovgård, hvor 14 efterskoler spiller musik for hinanden på tre scener. Vi startede med at spille en time på den åbne scene og rykkede derefter direkte over på teltscenen, hvor der var fest og glade dage. “Det var en rigtig fed dag, med et imponerende højt niveau,” fortæller Malthe Kjemtrup.
“Jeg var helt vild med Natpisserblues, hvor Thorbjørn og Emma sang og Anders spillede en trompet, der bare var for lækker. Der var flere henne og spørge mig, hvem det var, der Brøruphus Efterskole Braskovgard 2015spillede så fedt. Brøruphus selvfølgelig”.

Der blev også spillet fodbold, dystet i tovtrækning og volleyball og Caroline Hillerup Brynning lavede et rigtig lækkert snobrød. Selvom vejret var noget ustadigt brød solen selvfølgelig frem, da Brøruphus spillede på den store scene. “Det var helt klart det bedste,” fortæller Ida Heegaard. “Der var rigtig mange tilskuere, og så var det bare en fed oplevelse at prøve at stå på en stor udendørs scene”.

Se alle billederne her 

Tirsdag, 19 maj 2015 07:49

Dm i sangskrivning for efterskoler

Brøruphus Efterskole Skyggerne

Hvert år afholder Efterskoleforeningen DM i sangskrivning for alle efterskoler og Brøruphus Efterskole deltager for første gang med to sange. ”Vi har fået et nyt studie som gør det muligt for os at arbejde meget mere med at komponere og indspille elevernes egne sange,” fortæller Mikkel Bonde der er musiklærer.

Eleverne på musiklinjen er gennem hele deres efterskoleophold blevet bedre til at skrive egne sange og har bl.a. haft besøg af Annette Bjergfeldt, der er en af Danmarks dygtigste komponister. ”Tidligere kunne jeg godt få en masse ideer til gode sange, men jeg havde svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle stille op med dem. Nu er jeg i stand til at få ideerne ud af hovedet, ned på papir og skabe en sang. Det har været vildt fedt,” siger Ida Skovmand Ferrall, der har haft musik som linjefag.

Ida har været med til at skrive sangen ”Mit blå univers,” der handler om at stå alene tilbage, mens ens bedste veninde stjæler kæresten.

"Skyggerne"

 

"Mit blå univers"

Mandag, 18 maj 2015 14:48

Musik- og kunstcafe 2015

Brøruphus Efterskole Musik og kunstcafe

Velkommen til Musik- og Kunstcafe. En eftermiddag med masser af musik og hvor kunsteleverne udstiller deres afgangsprojekter. Eftermiddagen blev åbnet af koret der under ledelse af Anne Meyer sang Red Hot Chilli Peppers hit ”Snow”. Derefter overlod de scenen til nogle af de elever der har haft valgfaget sangskrivning. For nogle var det første gang de sang på en scene og deres mod blev honoreret med stor jubel og opbakning. Det var en fornøjelse af opleve Malene, Hugo Emil, Martin og Thorbjørn så skrøbelig som du kun kan være når du viser noget af dit inderste og samtidig mærke respekten og opbakningen fra de andre elever.

Musikken fortsatte med musiklinjen der spillede nogle af de numre de lærte i straten af året, hvor de bl.a. var på musikkonservatoriet i København og få undervisning af nogle af de studerende. Det var et dejligt genhør med numre som ”Legohouse”, ”Gå med dig”, ”Sex On Fire”, ”Skinny Love” og ikke mindst deres egne sange som de blev inspireret til at skrive til en workshop med komponist Annette Bjergfeldt.

Afgangsprojekt
Kreativiteten på kunstlinjen er enorm. Med værker i mange forskellige materialer og med mange unikke udtryk var det en sand fornøjelse at gå rundt på skolen og mærke dybden og engagementet fra kunsteleverne. Fra dybt original kunstvideo, til en syret hjerne i mørkt rum, til malerier, ler og fotografi.

Klara Sofie Gerken har fx lavet et dyr der spejler menneskets længsel efter at være noget vi ikke er – et dyr der har forsøgt at være så meget forskelligt at det er blevet til en vanskabning.

Se alle billeder her

Side 1 ud af 3

Kontakt

Brøruphus Efterskole
Brøruphusvej 5
Brørup
8660 Skanderborg

 

 

 

Tlf: 86538900

Vagttlf: 23342745