Årsskrift 2014/2015

Skærmbillede 2015 10 26 kl. 13.50.41

 

KÆRE LÆSER Velkommen til det genopståede årsskrift fra Brøruphus Efter- skole – et årsskrift der de seneste år har været begravet og dømt overflødigt. Papir har været umoderne og er blevet over- halet indenom af digitale formater som hjemmesider og Fa- cebook, og derfor blev vores årsskrift også nedlagt. Formålet med årsskriftet er at fortælle historien om det år, der er gået, og når alt bliver lagt ud på vores hjemmeside og Facebook, bliver årsskriftet overflødigt. Eller gør det?

Noget af det fantastiske ved nettet er, at rigtig mange infor- mationer er tilgængelige og kan findes ved en simpel søgning eller ved at gå ind på fx www.broeruphus.dk. Nettets styrke er dog også samtidig dets svaghed, for når alt bliver tilgængeligt, bliver det sværere at finde de relevante informationer og kæde dem sammen. Et godt eksempel er Facebook, hvor vi har en tidslinje, der kronologisk viser, hvad der er sket, men den viser alt hvad der er sket, og når vi nu sidder og tænker tilbage på elevholdet 2015-2016 på Brøruphus Efterskole, så er det ikke alt, der er lige vigtigt. Derfor giver det god mening at sætte sig ned og vælge de største begivenheder ud, lave et pænt layout og derved give et overskueligt og relevant overblik over det skoleår, der er gået.

Elevholdet 2014-2015 var noget særligt. Det var særligt for alle elever, der fik store oplevelser med i bagagen og forhåbentlig kom styrket ud på den anden side med en viden om, at vi alle er unikke, men vokser som mennesker, når vi indgår i betyd- ningsfulde fællesskaber. Det var noget særligt for alle ansatte, der mødte et elevhold, der turde sætte sig selv på spil, turde udfordre sig selv og hinanden. I dag, når du læser dette årsskrift, er det minderne, vi har tilbage – minderne om den tid vi havde sammen på Brøruphus Efterskole – og de minder er vigtige. De skal fastholdes.

Det er vores håb, at årsskriftet 2014-2015 kan være med til at fastholde minderne om et unikt efterskoleår og bidrage til at fortælle historien om Brøruphus og samtidig vise, at årgang 2014-2015 stiller sig på skuldrene af alle de årgange der kom før dem – at Brøruphus Efterskole har en unik historie, der skal fastholdes og fortælles.

God fornøjelse.