En verden i forandring

I godt en uge har 9. klasserne været i gang med at arbejde på en projektopgave under overskriften: “En verden i forandring”. Og selvom verden altid forandrer sig, virker det alligevel som om at de forandringer, der sker i verden i disse år er særlig store og betydningsfulde. Rosa og Anne har fx arbejdet med emnet “Fra Obama til Trump” og undersøgt, hvad der skete, da Donald Trump, til manges overraskelse, blev valgt til USA’s næste præsident.

“Det har vist sig at være meget kompliceret at finde ud af, hvad der skete, og der er ikke et enkelt svar, men vi tror, at amerikanerne ønsker forandring mere end de ønsker Trump,” fortæller Rosa som afslutning på deres oplæg. De har ligesom resten af 9. klasserne lavet en stand, hvor de præsenterer deres opgave, og de har også lavet en politisk flip-flap, hvor man kan tjekke fakta om Obama og Trump.

I pauserne mellem fremlæggelserne er det tydeligt at mærke, at en del elever er nervøse over at skulle fremlægge foran både venner og lærere, men der er også en glæde over at vise, hvad man har arbejdet med i de sidste otte dage. Og når emnet er “En verden i forandring” er der nok af emner at tage fat på. Alt fra “Børn på flugt”, “Schengen”, “Velfærdsstaten” til “Terror” og “Klimaforandringer”.