En weekend mellem forår og vinter

Det er ikke en helt rigtig weekend, det er som om den ikke rigtig har nogle steder at stille sig. Mange af eleverne skal på linjetur, have indstillet kanonerne til det helt store festfyrværkeri. På teatertur til Berlin, andre skal finde kunsten i samme by, musikholdene skal være produktive med musikken. Andre af eleverne skal søge det sunde liv i sporten, idrætten og afrunde årets mange sportskampe. Vejret er heller ikke som det måske kunne være, ved heller ikke rigtigt, hvor det skal stille sig, er det forår eller vinter?

Vi bestiger Mount BE
Weekenden starter stille og rolig med mulighed for at komme til tops, give klokken en ordentlig en på hatten, og komme sikkert ned med Stoffers solide arme til hjælp. Blot læne sig tilbage, føle sig hengivet til en anden og give sin fulde tillid. Det er klatring på Mount BE. Det er ikke så nemt som det ser ud, når andre flyver af sted og slår til klokken, det er utroligt de ikke skal bruge mere fodfæste for at komme til tops og så hurtigt.

Lørdag starter med et morgenbord, som kan misunde de fleste. Rigtig god tid til at vågne og dejligt at man kan sove lidt længere end man plejer. En lille gruppe vil rigtig gerne bage en kage. Det er rigtig dejligt, at man vil give noget til fællesskabet og gøre andre glade. Så vi får en god banankage til eftermiddagskaffe.

Dragerne flyver helt op til himlen
Vi skal også prøve at lave drager, helt fra bunden, og derefter ud og se om teori og praksis kan gå hånd i hånd. Der er stor fantasi i at pynte dragerne. Vi er blevet enige om at producere to forskellige drager. En forholdsvis enkel, men rigtig god til let vejr og nem at få til at flyve, den anden er lidt mere kompliceret, men også en rigtig stabil drage og rigtig god til lidt mere vind.

Alle drager kommer op at flyve, men en af dragerne er lidt mere robust og fint flyvende. Vi prøver at komme en rigtig lang snor i dragen, den kommer så højt op, at man kommer til at tænke over, hvordan der ser ud deroppe. Ikke langt fra idé til handling, ind efter et Go Pro kamera, klistrer det på dragen og tage et luftfoto af skolen, men vinden har åbenbart lagt sig lidt og dragen har ikke nok opdrift – forsøget må vente til bedre vejr.

Bål og fællessang
Aftenen bliver afsluttet med indvielsen af vores nye bålfad, ikke bare et bålfad, men et 1,4 meter bålfad. Der blliver lavet snobrød i stor stil, Stoffer finder guitaren frem, og de første tone af bålsange lyder i den 5 grader kolde forårsaften på Brøruphus. En rigtig dejlig aften.

Mange hilsner
Stoffer og Ole