Fællesskab og tryghed

Første bliveweekend
Af Mille Vedsted Christensen

Fællesskab og tryghed er to store emner på Brøruphus. Vi elever bliver sat i rampelyset hver dag for at kunne vise lige præcis, hvem vi er som menneske.  Jeg så denne weekend som min chance for at stille mig lige midt i rampelyset og give ud af mig selv.

Minus mobil, plus nærvær
Fredag og lørdag i den første bliveweekend på Brøruphus har vores tema været fællesskab. Alle elever skulle aflevere sin mobil, så der var størst mulighed for at være nærværende og tilstede i hver udfordring, der blev givet til os.

I dette store tryghedsrum vi elever allerede er godt i gang med at bygge op på skolen og mellem hinanden, havde vi nu mulighed for at udtrykke os sammen, men også alene som menneske.

Vi blev udsat for mange udfordringer, nogle større end andre, men alle med samme formål – at bringe os sammen og gøre fællesskabet større og stærkere.

Tillid med bind for øjnene
Vi mødtes alle i hallen fredag eftermiddag, som et stort nervøst spørgsmålstegn. Alle i samme båd uvidende om, hvad der nu skulle til at ske.

Udfordringer blev givet til os én efter en, men blev taget i mod med åbne arme af alle 174 elever.

Vi blev bla. ført rundt på skolen med bind for øjnene. Mens vi var blinde, skulle vi på samme tid have tillid til et andet menneske, man måske aldrig havde snakket med, men derefter faktisk få en følelse af ro i kroppen over at vi alle klarede den sammen.

Vi griber hinanden
På et døgn formåede vi at komme igennem opgaver med hinanden som fokus. Få kontrollen ud af hænderne og stole på, at vi alle er her for at gribe hinanden.

Vi sluttede lørdag af med at gå ud i små grupper og lave en ny fortolkning af Klods Hans. Alle var meget skeptiske, men vi tog opgaven til os i håb om at vi blev grebet af hinanden, lige meget om skuespillet var godt eller ej.

Der blev grint og smilet blandt publikum, både af elever og lærere. Det var en super måde at afslutte de to dage på, da vi igen blev samlet og kunne føle os endnu mere trygge i at stå foran hinanden og give en del af os selv.

Vi var en stor flok af nervøsitet fredag eftermiddag, men vi kom igennem det sammen, og en følelse af lettelse og tryghed spredte sig rundt på skolen lørdag aften.