Kunstlinjen på skulptur tur

Kunstlinjen pa ARoS

Af Laura Mathilde Nielsen og Clara Rahbæk


I uge 41 har vi kunstfolk oplevet en masse vilde ting! Der er blevet svedt, der er blevet grinet, der har været udfordringer, men det har været godt. Eventyret startede mandag morgen klokken 8.30, med besøg fra den anerkendte billedkunstner Charlotte Trane. Spændingen var i top, da vi fik udfordringen at lave en skulptur på samme højde som os selv. Efter tre timers intenst arbejde, blev der skabt en fortolkning af vores egne unikke personligheder. Efter frokost, fik vi en ny udfordring, vi skulle give skolen liv med garn, tape, snor og vores egne ideer og tanker. Skab linjer i et rum, hed opgaven og vi arbejdede både indenfor og udenfor.

Tirsdag formiddag blev brugt på at arbejde videre på opgaver med striber og streger. Der blev sat streg i de gængse tanker omkring kunst, for det at være kreativ handler ikke kun om at tegne, skulpturere og male, men også om at lade sig inspirere af omgivelserne og inddrage køb fra fx Jem & Fix. Efter projektet med striber og streger, blev der taget hul på et projekt kaldet One Minute Sculpture, som gik ud på at skabe en skulptur, med brug af dig selv og en genstand, som kun kan leve i ét minut. For at forevige skulpturerne, blev der taget et billede.

Så gik turen til Aarhus næste morgen. Vi så udstillingerne Whats left af Claus Carstensen og Out of the Darkness på ARoS og fik derefter en rundvisning på Aarhus Kunstakademi. Efter en lang dag skulle vi gå hen til det hostel, som vi skulle overnatte på. Om aftenen havde vi mulighed for at hygge på vandrehjemmet eller udforske Trøjborgs gader med hyggelige cafeer og spændende butikker.

Vi forlod vandrehjemmet kl 09:00 og gik ned på Aarhus Godsbane, hvor vi fik en rundvisning og hørte om de muligheder og faciliteter, de tilbød. Bagefter skulle vi arbejde med tape-art på Godsbanen som opgave. Vi skulle reparere huller, erstatte ødelagte bænke og skæve skilte med hjælp fra farverigt tape og en saks. Derefter havde vi et par timers middagspause til shopping og spisning. Inden turen gik hjem til Brøruphus, skulle vi se et par mere utraditionelle udstillinger i Aarhus kunsthal. Første udstilling var inspireret af myrens levevis, værket skulle vare til år 2034. Det andet værk bestod af et kæmpe rum belyst ved hjælp af orange vinduer. Der var bl.a. et ønsketræ som den berømte kunstner Yoko Ono stod bag. Efter nogle lærerige timer, kom bussen, hentede os og kørte os tilbage til den savnede efterskole.