Matematikdag før påske

IMG 6173

Matematikdagen før påske startede med et videooplæg af Tom Lehrer omkring ”ny matematik”. Den første disciplin var et legendarisk matematikløb i hallen, hvor eleverne blev opdelt i 12 grupper. Løbet gik, i al sin enkelthed, ud på, at svare på nogle opgaver, hvor det er vigtigt, at gruppen arbejder sammen, og alle kommer med deres bud på løsninger. Under løbet blev eleverne mere og mere ivrige, da de kunne se de andre grupper var ved at komme foran. Det endte med at gruppe 7 løb af med sejren og var ellevilde, ikke mindst da de fik deres præmier, en kasse ”Energisten” og chips fra Kims.

Over middag fik vi besøg af to rådgivere fra Jyske Bank, der fortalte om de mange muligheder for at komme i et økonomisk uføre. Eleverne prøvede også, hvordan man kan lave et budget, og hvad man kan bruge det til.

Slutningen af selve matematikdagen blev brugt til at løse forskellige opgaver omkring lån og opsparing, som var meget givende for mange elever. Opgaverne bliver rettet i den kommende uge i den daglige matematikundervisning.

Mange tak for en rigtig god matematikdag
Hilsen Matematikudvalget