Minor Major Miracles

minor

En blues-jam på Brøruphus Efterskole udviklede sig til et venskab og et professionelt samarbejde om musikken.

I 1998 mødte Anders Sofus og Michael hinanden i et øvelokale på Brøruphus Efterskole. Det blev til endnu et eksempel på, hvordan efterskole skaber venskaber, der varer for resten af livet. 18 år senere vender de to kammerater tilbage til Brøruphus. Denne gang er det ikke blues-jam eller 10-klasse opgave om Salsa, der bringer dem sammen, men derimod bandet Major Minor Miracles, der er ude med første single ’Keep On Fighting’.

”Efter at jeg havde taget mit kørekort til musiklokalet og ingen endnu vidste, at jeg spillede musik, blev Kashmirs’ The Good Life og Jeff Buckley baggrundsmusikken i mine lektie-timer, og den inspirerede mig til at lave musik og finde sammen med andre, der ville det samme. Musik blev en interesse og en søgen frem for blot at være en hobby.” Således beskriver Anders Sofus sine første oplevelser med musikken på Brøruphus Efterskole. Men sangskrivningen blev hurtigt til mere end blot en interesse for Anders Sofus, og med to sange i efterskolens årlige musical gik det op for ham, at det var i kompositionen og musikproduktionen hans styrker lå.

Det er denne søgen i musikken, som stadigvæk driver Anders Sofus, når han i dag skriver musik. Nu hedder projektet Major Minor Miracles, og han og Michael har igen fundet sammen ligesom de gjorde det i efterskolens øvelokaler. Stilen har ændret sig en smule siden de jammede rundt i en A-blues, og Major Minor Miracles’ musikalske univers bevæger sig nu inden for den elektroniske pop/rock-genre med inspiration fra kunstnere og bands som bl.a. Depeche Mode, New Order, Pet Shop Boys og Andrew Belle.

Major Minor Miracles udsendte 1. februar 2016 deres debut-single og musikvideo til nummeret ’Keep On Fighting’, og bandet er dermed klar til at træde ud af øvelokalet og arbejde videre på at gøre sig bemærket på den danske musikscene. ’Keep On Fighting’ er indspillet i efteråret 2015, og Major Minor Miracles har i denne forbindelse arbejdet sammen med musikproduceren Niklas Frost Iversen, der i 2009 vandt Karrierekanonen med bandet The Olympics.

Major Minor Miracles består af: Anders Sofus Melchiorsen (vokal), Andreas Riis Mandrup (Keyboards og synthesizer), Jens Lunde (Synth bas), Kristian Regel (trommer) og Michael Mortensen (guitar).