Politik lykkes bedst med flæskesteg

Politikdag

”Samarbejdet i Folketinget går rigtig godt, fordi der er så mange Liverpoolfans,” siger Kristian Thulesen Dahl med et glimt i øjet. Formanden for Dansk Folkeparti er på besøg på Brøruphus Efterskole, hvor han fortæller om livet som folketingspolitiker. Han er ikke bange for at fortælle om sine politiske med- og modstandere og giver et humoristisk indblik i, hvordan det samarbejdende folkestyre fungerer. Fx at Champions League fodbold og en kold øl kan være med til at få gang i selv de mest fastkørte forhandlinger, og at der er markant større sandsynlighed for at lande en aftale med Dansk folkeparti, hvis der bliver serveret flæskesteg, end hvis menuen står på sushi.

Politikdag på Brøruphus Efterskole
Kristian Thulesen Dahl besøger Brøruphus Efterskole til den årlige politikdag, hvor eleverne debatterer aktuelle politiske problemer, laver prøvevalg og har en paneldebat med repræsentanter fra alle de politiske ungdomsorganisationer.

”Det er fantastisk at få en toppolitiker på besøg, der kan fortælle om livet i magtens centrum og give eleverne et indblik i, hvordan beslutninger bliver truffet, og hvordan medierne er med til både at formidle og fordreje den politiske virkelighed,” fortæller Niels Christian Jørgensen, der underviser i samfundsfag og har været med til at arrangere dagen.

Engagerer unge i politik
Det er vigtigt for Kristian Thulesen Dahl at forsøge at gøre unge mennesker opmærksom på, at rigtig mange af de beslutninger, vi træffer til hverdag er politiske, og at det derfor giver rigtig god mening at engagere sig politisk. ”Både ved at give indflydelse til Dansk Folkepartis ungdomsorganisation og ved at besøge Brøruphus Efterskole i dag, kan jeg være med til at engagere unge mennesker i politik,” fortæller han eleverne, der kvitterer ved at stille rigtig mange uddybende spørgsmål til, hvordan det er at leve som en højt profileret politiker.